corona

SAMEN TEGEN CORONA

CORONAMAATREGELEN OP DE ZEESCOUTSBASIS

Beste vrienden,

Beste zeescouts,


Het Covid-19 virus verspreidt zich razendsnel: er liggen momenteel al meer mensen op intensieve zorgen dan bij de piek van de eerste "golf" in het voorjaar en men verwacht dat dit tegen midden november nog zal aangroeien tot ca. 2.500 mensen op IC en 14.000 ziekenhuisopnames in totaal. Ziekenhuizen mobiliseren bijkomend personeel waaronder studenten, gepensioneerde long- en IC artsen en zorgkundigen uit andere disciplines die in allerijlworden opgeleid om bij te springen. Alle andere niet acuut levensbedreigende operaties worden uitgesteld. Dit is hallucinant en ongezien.


Dokters en verpleegkundigen schreeuwden het vorige week dan ook -letterlijk- van de daken: "stop alle niet essentieel contact of er zijn lege stoelen aan tafel met kerstmis", dixit Prof. De Waele, hoofd intensieve geneeskunde aan het UZ Brussel.


De krantenkoppen afgelopen weekend blokten "Lockdown van de de laatste kans". Het is dus ook aan ons, beste vrienden en zeescouts, om alle niet-essentieel contact te vermijden, hoe veel pijn in 't hart dat ook doet. We besparen hiermee niet alleen onszelf en onze familie of vrienden heel veel heibel, maar we zorgen er ook voor dat al wie dringende verzorging nodig heeft, deze ook kan blijven krijgen!


Zodus, zijn op onze zeescoutsbasis vanaf 1 november de volgende maatregelen tot nader order van kracht:


  • Werkzaamheden aan boten en onderhoud aan gebouwen door vrijwilligers van de Vereniging en Vriendenkringen worden opgeschort.


  • Werkzaamheden die uitgevoerd worden door externe aannemers, kunnen verdergezet worden. 


  • Het ouderlokaal blijft nog steeds gesloten.


  • Alle verhuuractiviteiten (Pier 165) blijven opgeschort.Tot slot verwijzen we voor alle informatie aangaande COVID-19 en de maatregelen naar de website van de overheid, https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/


Beste vrienden en zeescouts, hou jullie goed, volg de maatregelen en draag vooral zorg voor mekaar!Het bestuur van de Koninklijke Vereniging der Baden-Powell Zeescouts van Antwerpen.Bij tegenstrijdige informatie tussen verschillende kanalen is dit de master die telt.

Bezorg input, vragen, voorstellen tot wijziging van deze pagina aan benjamin@zasantwerpen.be en/of marc@zasantwerpen.be